'Duurzame Energie' onafhankelijk maatwerk advies
Intro
Diensten voor de burger
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'
Home

 

Onafhankelijk Advies over ‘Duurzame Energie’ voor huishoudens

“Hoe kunt u door het 'Energie'-bos de 'besparende' bomen nog zien?”

 

Het is al vele jaren zo dat de prijzen voor energie stijgen. Was het eerst alleen nog dat benzineprijs de meeste aandacht kreeg, nu is het ook zo dat we ook regelmatig lezen over stijgende gasprijzen en dan vooral nog de verschillende belastingen van energie. Tegelijk met de prijsstijgingen zijn we ook meer gaan horen over de nieuwe technische oplossingen, maar deze worden meestal aangedragen door winkels, bedrijven of door commerciele belangengroepen. 


Het leven is er allemaal niet eenvoudiger op geworden. En daarbij is de gemiddelde energie rekening voor een Nederlands huishouden langzaam opgeklommen tot ongeveer € 2100/jaar. Een gemiddeld Nederlands gezin betaalt aan elektriciteit rond € 800/jaar, en voor gas betaalt een gemiddeld gezin € 1300/jaar. En deskundigen beweren met grote stelligheid dat de 'fossiele' energie prijzen (incl. belastingen, transport etc) alleen maar
 zullen blijven stijgen. 


Voor individuele burgers is het niet goed mogelijk om voor hun bestaande huizen (of voor hun eigen vervoers wensen) een advies in te winnen dat hen al snel kan helpen om €150 - €500 (soms nog meer) per jaar te besparen. Met de dienst die u hier aangeboden wordt door 'Energie-Waterland' is het nu mogelijk om op goedkope en sympathieke wijze toch goede bespaaradviezen te krijgen.

'Energie-Waterland' is in zomer 2012 gestart met zijn 'Adviesdienst Duurzame Energie' voor de burgerij in vnl. de twee Gemeenten Waterland en Edam-Volendam. Het is een eenmanszaak en hanteert een heel aantrekkelijke prijs-formule voor zijn onafhankelijke adviesdienst. Het is gespecialiseerd om te adviseren over

         1.  Minder of geen Aardgas gebruiken  
         2.  Zelf Duurzame Energie opwekken

op het niveau van burgers, hun huis en hun vervoer, en dat dan in relatie tot het gezin's budget.


In Zomermaanden is aan te raden om vnl. met extra isoleren, warmtepomp, en pv-panelen aan de gang te gaan


In Wintermaanden is het doen van een warmtescan bij een woning zeer functioneel. Zie hiervoor de details bij 'Diensten voor de burger' 
 
 
   (In december 2018 fungeert Tessel als Adviseur 'Duurzame Energie & Monumentale Woningen' in Edam-Volendam)


Citaat hieronder van tevreden klant in Beemster :

Beste Jan,

Dank je wel voor alle informatie over het warmhouden van ons huisje hier! Moet zeggen dat je je "huiswerk" heel professioneel hebt gemaakt! We hebben op deze manier een goed overzicht gekregen van alle "euvels" op isolatiegebied en kunnen daardoor gerichter aan de slag. Heel hartelijk dank daarvoor! 


Citaat hieronder van tevreden klant in Edam :
       
Dag Jan Tessel,
        We hebben al je warmtefoto's ontvangen, dank je wel.
        Er is ondertussen al heel wat geïsoleerd, dat gaat uitstekend met hulp van je foto's en metingen.
        Nogmaals bedankt en groeten,Warmtebeeld eind november 2017 gemaakt van woning in Hendrikstraat, MonnickendamDeze woning is in 2015 van zonne-PV-panelen voorzien, en heeft ook een vernieuwd dak en zijn de spouwen van muren gevuld. De huurder had hiervoor ingestemd met een huurverhoging van €10 per elke maand. Maar de beloofde verlaging van de energie-rekening werd vervolgens goed merkbaar. Momenteel gebruikt de woning per jaar nog maar 1000 kuub gas en 1400 KWh elektra. Nu betaalt de huurder elke maand €40 minder dan voor 2015: een voordeel dus van €30/maand.
(Wat dit warmtebeeld zichtbaar maakt is de vrij goed geisoleerde voorgevel want overal zijn temperaturen ongeveer gelijk. Het enige wat opvallend wit-rood warm is blijkt een open raampje te zijn om 'frisse lucht' in te laten. Dit zou iets minder open kunnen om dan nog eens enkele €€ per maand minder kwijt te zijn. Het zal de 'frisse lucht'-kwaliteit niet minder maken).  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Warmtebeelden in vorige winters in Monnickendam gemaakt.

  •   hoekwoning met een ernstige vorm van isolatie-materiaal welke 'in elkaar gezakt is'. Boven geeft rood-witte streep ( circa 0 oC) aan dat er relatief warmte gelekt wordt; oranje deel (circa -2.7 oC) heeft nog wel enige isolatie waarde maar is verslechterd tov oorspronkelijke isolatie (aangebracht circa 1980 door vorige bewoners).                                                          Huidige bewoner besluit op basis van deze waarneming om spoedig de gevel opnieuw te laten isoleren met modern isolatie-materiaal door erkend isolatie-bedrijf.
  •     Dit is een warmtebeeld opname van zwembad Monnickendam (oostelijke gevel). Opvallend is het rood van ramen wat duidt op veel warmteverlies. Verrassend en onverwacht is ook te zien dat onder de ramen de stenen gevel relatief ook te warm is en dus slecht geisoleerd. In tegenstelling is muur boven de ramen wel redelijk goed geisoleerd en heeft dan ook een lage temperatuur (blauwe kleur)
Home
Intro
Diensten voor de burger
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'