'Duurzame Energie' onafhankelijk maatwerk advies
Home
Diensten voor de burger
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'
Intro

Heel veel informatie heeft u in de laatste jaren al gelezen over onderwerpen als Zeespiegelstijging, Klimaatverandering, Olieschaarste, CO2 etc etc Dit zijn onderwerpen waarmee 'Energie-Waterland' zich niet bemoeit. 'Energie-Waterland' wil daarentegen juist volop positief bezig zijn met de nieuwe technische oplossingen, die nu al verkrijgbaar zijn. Nu al kan men meer en meer energie putten uit die eindeloze bronnen die nooit op zullen raken, zoals: Zon, Wind, Biomassa.

Tevens wil 'Energie-Waterland' u helpen met het efficient gebruik van Energie. Het efficient omgaan met Energie is soms al goed voor een besparing van 10% - 15% op uw energierekening zonder hiervoor een Euro te hoeven investeren.

Maar echt bezuinigen op gasgebruik, met wel 50% of meer, kan alleen als de woning erg goed geisoleerd wordt. Een goede warmte-scan van de woning is dan zeer noodzakelijk.
Bij verbouwingen is het scannen vooraf vrijwel onontbeerlijk om doelmatig het na-isoleren aan te pakken. Na-isoleren kan bij een gemiddeld huis wel €1000-€4000 gaan kosten maar is vaak al met 4-5 jaren volledig terugverdiend. Hierna is het pure winst die wel 50 jaren of langer profijt oplevert.
In de winter 2018-2019 zal Stichting Duurzaam Waterland (SDWaterland.nl) de warmtescans subsidieren met €30/scan-sessie in gemeenten Waterland en Edam-Volendam. 

Home
Intro
Diensten voor de burger
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'