'Duurzame Energie' onafhankelijk maatwerk advies
Home
Handboek over Isoleren en Warmtepomp
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'
Diensten voor de burger


Maatwerk en Onafhankelijk Advies voor de burger:

Om bij te dragen aan heldere kennis over goede 'Duurzame Energie' - technieken die geschikt zijn voor u en uw (gezin-) budget, zijn de volgende 2 dienstverleningen opgezet:


1.      In een gesprek bij u thuis (eventueel telefonisch) dat circa een uur duurt, is het mogelijk om een goed advies te geven over welke nieuwe energie technieken het meest geschikt zijn en ook het meest rendabel zijn in uw persoonlijke geval.
(Dus niet
het commerciële motief van verkopende bedrijven is de leidraad bij dit advies, maar uzelf (en uw gezin en uw woning, en uw vervoer) staan centraal in dit gesprek).

Start van het gesprek is een analyse van uw situatie door het bestuderen van uw gas en elektra nota's. Daarna wordt dan bekeken wat situatie is van de woning ivm energiegebruik, en wordt besproken hoe uw gezinsituatie en vervoerbehoeften erover 5-10 jaren uitzien. 

Aan het einde van het gesprek (of ook genoemd: “Duurzame Energie" - Maatwerk Advies) krijgt u :

·      een geprint (of elektronisch) advies waarbij een volgorde van geschiktheid van verschillende ‘Duurzame Energie’ - technieken voor uw eigen situatie 

·      een indicatie van de benodigde investering en de daarbij horende terugverdientijd per 'Duurzame Energie' -techniek. 

·      een basis-schema voor zonnepanelen installatie (en mischien ook zonnewarmtecollector) en een vragenlijstje met cruciale vragen voor uw gesprek met installateur(s)

·      enige namen van winkels of bedrijven waar u terecht kunt in de nabije omgeving (A’dam-Noord / Waterland / Purmerend / Edam-Volendam) voor de aanbevolen ‘Duurzame Energie’ producten.

Ik bewaar mijn onafhankelijkheid doordat u mij een honorarium betaalt. (Ik word niet betaald door installatiebedrijven). Zo behoudt u de vrijheid om meerdere installateurs uit te nodigen voor een offerte, en kiest u zelf voor een goed produkt met een optimale prijs.


Vergoeding voor deze bovenstaande dienst is Euro 50/uur  

In Zomer 2018 een advies-rapport geschreven over extra isoleren, warmtepomp, PV-panelen voor een woning van 1960, die verbouwd wordt. Een 10-jarig traject van kosten maken en ingrepen doen (in 3 stappen) wordt beschreven. Voor eerste jaar is er het advies om voor slechts extra €2000 aan isolatie aan te brengen bovenop de gebruikelijke kosten voor het verbouwen. Totale besparing in komende 10 jaren reeds €8'000 (geschat). Na 10e jaar is de besparing rond €1800/jaar.

In november 2019 telefonisch met woningeigenaar (woning van 2001) in Oudewater overlegd wat het beste voor zijn woning was : vloerisolatie verbeteren van Rc=4 naar Rc=6 en dan niets anders meer doen dan in zomer 2022 een kleine Lucht-Water Warmtepomp installeren (met elektrisch vermogen van 3kW). Dit advies was mede mogelijk door eerst enkele emails te wisselen met daarbij enkele foto's inbegrepen.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.      Dienst betreffende Warmtebeeld opnamen mbt isolatie-gebreken van uw woning

U kunt warmtebeelden van uw woning laten maken. Zowel binnen in een woning als aan buitenkant kunnen er met zeer professionele FLIR-camera heel makkelijk plekken aangewezen worden waarlangs relatief veel warmte weglekt. In een rondgang van een uur in en rond woning of gebouw kunt u meer zeker worden wat de volgorde moet worden van isoleren en bijbehorende raming van kosten. (Voor een goede warmtescan is een buitentemperatuur van 8 Celsius of lager vereist en ook dichte bewolking. De woning moet tevens al rond 3 uren op 20 Celsius verwarmd worden).
Na afloop van de scan-sessie krijgt u per email rond 12-20 foto's toegezonden waarbij steeds korte opmerkingen omtrent isolatie situatie.

In deze winter 2019-'20 ook weer actief met de IR-camera om isolatie gebreken zichtbaar en begrijpbaar te maken bij bewoners van monumentale panden in Gemeente Edam-Volendam. Rond 70 woningen zullen in de maanden november-februari bezocht worden om de bewoners dan tijdens de scan te laten inzien hoe delen van de oude woning goed of matig of slecht isoleren. Hoe dit gebrek aan isolatie aan te pakken zal dan vaak helder worden. Dit programma wordt uitgevoerd i.s.m. Gemeente** Edam-Volendam. Deze Gemeente geeft hiervoor extra subsidie van €50 per monument.

Ook al vele woningen elders onderzocht op conditie van isoleren in o.a. Monnickendam, Broek in Waterland, Wormer, Westbeemster, Purmerland, Purmerend en Amsterdam-Noord. Ook enkele (warmtepomp) installateurs roepen deze scan-dienst in omdat FLIR-4 apparaat meest heldere infrarood foto's maakt, met heldere vermelding van geregistreerde temperaturen.

Hieronder ziet u een opname van een voordeur (rood met circa 8 Celsius) welke bij de voorgevel (groen-blauw met range van 3-4 graden Celsius) het meest warm is. Door deze voordeur gaat relatief de meeste warmte verloren. De voordeur van 2m2 vervangen door beter isolerend exemplaar zou besparing aan gas opleveren van circa €35/jaar. Tevens verbetert direct het comfort in de woning doordat 'valse tocht' bestreden wordt. Snelste en goedkoopste oplossing werd een gordijn gebruiken in avond en nacht.
De muur is 5,7C bij centrale 'spot'-punt in midden van foto (hierachter is de verwarmde keuken) is iets warmer dan onverwarmde muurdeel links. Kortom ook de muur van keuken isoleert niet optimaal.


         


Het prijskaartje voor deze warmtebeeld-scan dienst is Euro 80*   
(bij een woning voor 1970 gebouwd is het prijskaartje Euro 130* omdat er zeker meer tijd nodig is om oudere woningen goed te scannen/bestuderen)  
(na afloop krijgt u meerdere scan-foto's toegezonden per e-mail om zelf te houden. Bij elke foto gevoegd korte uitleg en advies)

* SDW (Stichting Duurzaam Waterland) geeft voor elke scan-sessie een subsidie van €30 (dus dan is uw bijdrage €50 of €100) 
        (dit geldt alleen als woning in Gemeenten Waterland of Edam-Volendam staat)

**  Gemeente Edam-Volendam geeft bij hun Monumenten ook een subsidie van €50. Dus voor deze bewoners is de scan dan €50 
-
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andere diensten die ik, Jan Tessel, voor u kan verzorgen zijn:

-       er zijn goedkope leningen als € 5'000 - € 25'000 te verkrijgen via website 'energiebespaarlening.nl' (van Rijksoverheid)
Vindt u het aanvragen van subsidie te ingewikkeld dan is deze dienst een aanrader!

-   samen met u een optimale keuze bepalen voor vervangen van oude HR-ketel naar welk type Warmtepomp

  -       begeleiden bij installatie van 'Groene Energie' technieken in of op uw huis

  -       geheel ontzorgen voor u bij offerte aanvraag vooraf en vervolgens het installeren van 'Duurzame Energie'-technieken

     -       ontwikkelen van lokale middelgrote zonnepanelen (PV) - en Biogas projecten (op bedrijfspanden en bij boerenbedrijven in eigen regio)

     -   in overleg met 'Greenwheels' en een aantal buurtbewoners per woonkern een verhuurlocatie regelen (rondom 10 buren zijn er per locatie nodig)

     


Het tarief voor deze bovenstaande diensten is in nader overleg te bepalen. 

 

 
Home
Handboek over Isoleren en Warmtepomp
Diensten voor de burger
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'